Στατιστικά Στοιχεία Ιστοσελίδας Google Analytics

Τι είναι το Google Analytics ?

Το google analytics είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για web marketers που προσφέρει το Google, χρησιμοποιώντας javascript κώδικα σε κάθε σελίδα για να λαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Είναι ένα πολύ εύκολο στη χρήση εργαλείο που σου δίνει την δυνατότητα να παρατηρήσεις την παραμικρή επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας, να δεις με ποιές λέξεις κλειδά βρήκαν την ιστοσελίδα σας κοκ.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στο Google (δωρεάν), και να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας ωστε να αναλύουμε, να σας μεταφερουμε χρήσιμες πληροφορίες για την κίνηση στο site σας και να σας επεξηγούμε απλοικά τα στατιστικά της ιστοσελίδα σας.

Πως βοηθά στην Βελτιστοποίηση της Ιστοσελίδας μου ?

Αναλύοντας τα στατιστικά του site σας μπορούμε να εντοπίσουμε όλη την «πορεία» ενός επισκέπτη μέσα στο site σας, ξεκινώντας από το ποια λέξη ή φράση πληκτρολόγησε σε μια μηχανή αναζήτησης για να φτάσει στο site σας, σε ποια σελίδα τον έφερε η μηχανή αναζήτησης, πού πήγε, πόσο έμεινε σε κάθε σελίδα, αν συμπλήρωσε κάποια φόρμα και απο ποιά σελίδα τελικά βγήκε από το site σας.

Χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα μπορούμε ακόμα να «σημαδέψουμε» συγκεκριμένες σελίδες ως κάποιο στόχο που θέλετε κάποιος χρήστης να φτάσει. Για παράδειγμα μια σελίδα στην οποία μπορεί να φτάσει κάποιος μόνο μέσω συμπληρώνοντας μια παραγγελία, μπορεί να είναι ως στόχος.

Άλλα στοιχεία που σίγουρα θα σας ενδιέφεραν είναι ο χρόνος που μένουν οι επισκέπτες στο site σας σε μια συγκεκριμένη σελίδα, αν είναι καινούριοι ή επανερχόμενοι επισκέπτες, από ποια γεωγραφική περιοχή προέρχονται, τι ρυθμίσεις έχουν στο υπολογιστή τους όπως για παράδειγμα τις ρυθμίσεις του browser τους (κάτι που μπορεί ας πούμε να σας επιτρέψει να σταματήσετε να υποστηρίζετε μια συγκεκριμένη ανάλυση οθόνης στις σελίδες σας).

Η στατιστική ανάλυση ιστοσελίδων είναι κάτι αρκετά σημαντικό και όσον αφορά το SEM (search engine marketing) είναι κάτι απολύτως απαραίτητο.

Στην WebOlution έχουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία να αναλύουμε, να παρατηρούμε κα να κατανοούμε κατάλληλα την παραμικρή κίνηση στο site σας με αποτέλεσμα να απορροφούμε εποικοδομητικά όλα τα στοιχεία από τα Google Analytics και να σας τα μεταφέρουμε όσο το δυνατόν πιο απλοϊκά γίνεται.